Kina

Kina

Kina - Ningbo

Vi skriver her om vores oplevelser i Kina.

Hvor er vi?

Hvad er klokken?

Se billeder her

27.08.2008

Vores oplevelserPosted by Sidse Thu, August 28, 2008 05:21:50

2.dag i Kina

Dagen i dag, startede med, at vi sov over os og kom for sent til morgenmaden, til gengæld var vi udhvilede da vi stod op, og føler at vi allerede nu, har vænnet os nogenlunde til tidsforskellen.

Vi besluttede os for at bruge dagen på at udforske byen på gåben, og startede med at spise morgenmad/frokost på en lille kaffe bar overfor hotellet. Her fik vi en lækker blomkålssuppe efterfulgt af barbecue kylling i sur/sød sauce m. ris og grøntsager, det var et fint måltid.

Udenfor kaffebaren, blev vi mødt af en kinesisk dame som tiggede penge, vi har mødt hende én gang tidligere, og hun virker meget aggressiv. Det virker ellers ikke, som om her er mange tiggere, men dem der er, er meget pågående, og ikke særlig behagelige.

Vores første mål på turen var det store indkøbscenter Tianyi Square. Her ligger en masse butikker rundt om en stor plads, hvor der er opsat store videoskærme med underholdning.

En af attraktionerne på pladsen, er kæmpestore plastikbolde på en sø, som børn kan komme ind i og trille rundt, der var desværre ikke nogle, der prøvede dét, da vi gik forbi.

Det er ikke billigt at handle her, vi så mange smykker i en prisklasse, der startede ved et par tusind og helt op til over 100.000. Tøjet er mærkevarer og koster stort set det samme som derhjemme. For at handle billigt skal man udenfor området, og ind i de mindre butikker.

Egon viste os bl.a. en butik hvor man kan købe 3 Quicksilver T-shirts til 100 RMB (kursen er p.t. 77).

Efter at have oset lidt i centeret, besluttede vi os for at gå til Moon Lake området, en af hovedattraktionerne i Ningbo.

Moon Lake er et stort rekreativt område på 96,7 hektar, som består af vand og parkområde, det har eksisteret i næsten 1400 år. Der er mange gamle pavilloner og bygninger i området, men desværre ikke rigtig nogen informationer på engelsk.

Det var dejligt, at være lidt væk fra byens os, larm og mærkelige lugte. Her er voldsomt meget trafik og mange steder er der undergrundstunneler, som man bruger for at komme over vejene. Et enkelt sted var der også en kæmpestor gangbro med fire grene, som bruges til at krydse vejen. (se fotoalbum)

Efter at have gået i mange timer, var vi varme og trætte og besluttede os for at finde et supermarked, hvor vi kunne proviantere lidt snacks og finde noget rødvin.

Vi fandt et kæmpe supermarked, som havde alt, og lidt til. En af de mere specielle ting, var alle mulige former for tørret kød, bl.a. hønsefødder, hønsehoveder og tørret fisk, kineserne spiser det som snacks og man køber det på samme måde, som bland-selv slik derhjemme.

Rigtig slik er meget billigt hernede, så det måtte vi have lidt af. Vi fandt også noget kinesisk rødvin, som var billigt, men det smagte også derefter. Importeret rødvin er meget dyrt hernede, det koster ca. 100 RMB flasken.

Vi fandt dog en Chile vin til 43 RMB, der smagte udemærket.

Øl fås i mange udgaver, både import og kinesiske øl til rimelige priser. Vi er blevet ret glade for Tiger Beer, og har købt nogle kinesiske, som vi skal prøve at smage.

Klokken 7 var vi endelig tilbage på hotellet. Vi gik på den irske pub og fik lidt at spise og efter et hurtigt måltid, hjem for at slappe af og ringe hjem til DK.

Kh Johnny & Sidse

  • Comments(1)//kinablog.dmig.dk/#post2